Over Likeable


Martijn Koudijs is in 2006 gestart met Likeable.
Martijn is van beelden, minder van woorden. Deze tekst is aan mij als tekstschrijver overgelaten, nadat ik Martijn heb gesproken en ‘een rondje klanten’ heb gebeld.
Martijn is een veelzijdig ontwerper, hij ontwerpt alles, van logo’s en visitekaartjes tot 3D- en complete stand-ontwerpen. Van A tot Z, van briefing tot aan levering van het ontworpen product, neemt hij het werk uit handen van zijn klanten. Zijn stijl en zijn creativiteit in het vertalen van een boodschap naar beeld, worden geprezen. Daarnaast denkt hij mee, werkt hij - ook onder druk - snel en is hij flexibel, ook buiten ‘werktijden’.
Zijn snelheid in denken, in schakelen, in het begrijpen van zijn klant en van de opdracht, is opvallend. Martijn heeft de dingen snel onder de knie en met zijn creativiteit levert hij in maar een paar slagen een fantastisch resultaat. Mensen vinden het daarnaast gezellig met hem te werken, ‘altijd leuk even met hem te bellen’.
Zelf is Martijn het meest trots op de ontwerpen die zo goed in elkaar zitten dat ze vergaand uitgewerkt kunnen worden. Ontwerpen waarop je kunt voortborduren, waardoor een klant er veel mee kan. Zeker in deze tijd waarin mensen makkelijk en voor weinig geld goede standaardbeelden kunnen kopen, is het mooi om ontwerpen te maken waarmee een merk op een heel eigen manier, gevarieerd en toch consistent neergezet kan worden. Voorbeelden daarvan in zijn werk zijn: het Mediapark Jaarcongres (MPJC) en het Logistics concept voor VANAD Group. Zelf typeert Martijn zijn werk als kleurrijk en ‘into the face’. Bekijk zijn portfolio en oordeel zelf.
Back to Top